Pécs-Alternatíva Ifjúsági Iroda 

INDIT Közalapítvány – Alternatíva Ifjúsági Iroda

Az ALTERNATÍVA 2005 októberében indult a Pécs Plázában, 2010. júniusától pedig az Árkád szomszédságában lévő ÚJ-FORRÁS ÜZLETHÁZ mélyföldszintjén találsz meg bennünket.
Egy hely, ahova beugorhatsz suli után, hétvégén, egy filmre, egy teára, egy beszélgetésre vagy „csak úgy”… Ahol találkozhatsz barátaiddal, megismerhetsz új arcokat.
Ingyenesen, névtelenül vehetsz igénybe közösségi és szabadidős programokat, információs és tanácsadói szolgáltatásokat, melyek a 12 és 24 év közötti fiataloknak szólnak.

Szolgáltatásaink:
– Teaház: Jólesne egy forró tea mellet beszélgetni? Válaszd az Altert, itt ilyet is lehet.
– Szabadidős tevékenységek: Csocsó, társasjátékok, kártya, olvasósarok…
– Ifjúsági információs szolgáltatások: Programokról, rendezvényekről, munkalehetőségekről, bármiről.
– Tanácsadás, egyéni beszélgetés: Vannak megválaszolatlan kérdéseid? Gondok a párkapcsolatban, a suliban, esetleg otthon? Az Alterban dolgozó fiatal szakemberekhez bizalommal fordulhatsz.
– Internethasználat: Ingyen internetezési lehetőség
– Filmklub: Kéthetente pénteken vígjátékokat, animációs-, és elgondolkodtató filmeket is nézhetsz.
– Kézműves foglalkozások: Nálunk kibontakoztathatod kreativitásod, alkothatsz a kézműves sarokban, esetleg új ötleteket is elleshetsz.
– Relaxáció: Túl sok a stressz? Nagy a nyomás? A lazítás alternatívája
–  „MOZAIK”  Kortárssegítő  Program:  A képzés többek között az alábbi témaköröket   dolgozza   fel:   szervezői,   rendezési  alapismeretek, önkéntesség,  kortárssegítés,  stressz kezelés, döntéshozatal, kreatív problémamegoldás,   iskolai  agresszió,  emberi  jogok,  párkapcsolat,
kommunikációs  készségek,  empátia.  A  képzés  végén  lehetőséged van
önkéntes projekt megszervezésére, lebonyolítására is.